Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fortuna
Gość
|
Wysłany: 12 Październik 2006, 23:07 Temat postu: |
|
|
dasz skosztować
|
|
Powrót do góry |
|
|
Linki24
Emeryt
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1631
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 13 Październik 2006, 21:59 Temat postu: |
|
|
To przepisy kulinarne
Wie ktoś jak i z czego robi się sos do kebaba ?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
fortuna
Gość
|
Wysłany: 13 Październik 2006, 22:27 Temat postu: |
|
|
co za wyszukane smaki nie wiem i już ale umię robić pyszną surówke do hamburgerów itp grzanek -otóż moim drodzy cieniutko poszatkowana kapusta,papryka czerwona,pora,do tego duzo kukurydzy bo ja tak lubię cukier,sól,pieprz,trochę kwasku cytrynowego i majonez-odczekac i szamać mmmmmmmmmmm pycha smacznego
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ojciec Dyrektor
Weteran
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 619
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 13 Październik 2006, 22:33 Temat postu: |
|
|
Rozumiem, że chodzi ci o sos czosnkowy, oto przepis...
Napisał: BK
Składniki
• jogurt naturalny bez cukru,
• pół główki czosnku,
• świeża natka pietruszki,
• 2-3 łyżki majonezu,
• sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ząbki czosnku wyciskamy, kroimy na drobno natkę pietruszki, dodajemy jogurt i majonez, całości mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na trochę do lodówki. Smacznego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
fortuna
Gość
|
Wysłany: 15 Październik 2006, 22:53 Temat postu: |
|
|
hej truciciele ,gdzie są wasze przepisy na cud mikstury
|
|
Powrót do góry |
|
|
Linki24
Emeryt
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1631
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 16 Październik 2006, 18:04 Temat postu: |
|
|
Ojciec Dyrektor napisał: | Rozumiem, że chodzi ci o sos czosnkowy, oto przepis...
Napisał: BK
Składniki
• jogurt naturalny bez cukru,
• pół główki czosnku,
• świeża natka pietruszki,
• 2-3 łyżki majonezu,
• sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ząbki czosnku wyciskamy, kroimy na drobno natkę pietruszki, dodajemy jogurt i majonez, całości mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na trochę do lodówki. Smacznego |
BIG THX
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Linki24
Emeryt
Dołączył: 17 Sie 2006
Posty: 1631
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 18 Październik 2006, 23:16 Temat postu: |
|
|
artykuł skasowany za złamanie 4 pkt. regulaminu
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ojciec Dyrektor
Weteran
Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 619
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 19 Październik 2006, 15:14 Temat postu: |
|
|
Nie ma za co, służę pomocą na przyszłość...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WombaT
Przyjaciel
Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 2061
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: www.Web-Site.com.pl
|
Wysłany: 19 Październik 2006, 22:16 Temat postu: |
|
|
a zna ktos przepis na gotowana wode? Bo Jasiu nie zna!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WombaT
Przyjaciel
Dołączył: 08 Paź 2006
Posty: 2061
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/4 Skąd: www.Web-Site.com.pl
|
Wysłany: 3 Grudzień 2006, 11:57 Temat postu: |
|
|
juz potrafie!
gotowac wode na herbate :*':
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kathra
Weteran
Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 281
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 3 Grudzień 2006, 12:35 Temat postu: |
|
|
Kiedys mialam przepis na cisto.. ktory nam dala prof. Od Polskiego ale nie wiem gdzie schowalam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
bartolino9
Użytkownik
Dołączył: 12 Paź 2006
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 27 Styczeń 2007, 18:09 Temat postu: |
|
|
a ja umiem robić naleśniki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiri
Emeryt
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1946
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 27 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 25 Styczeń 2008, 16:56 Temat postu: |
|
|
1 sredniej wielkosci arbuz
1 melon
2 gruszki
2 brzoskwinie
kisc winogron
1 lyzka posiekanej melisy
sok z polowy cytryny
Arbuza przecinamy na pol i lyzeczka wycinamy kulki z miazszu. Podobnie postepujemy z melonem. Gruszki obieramy, usuwamy z gniazda nasienne i kroimy w duza kostke. Dodajemy wingogrona. Wszytskie skladniki wkladamy do wydrazonej polowki arbuza polewamy sokiem z cytryny, mieszamy i mozemy posypac melisa lub liscmi miety.
Smacznego!
Oczywiscie mozna inne owoce wybrac.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiri
Emeryt
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1946
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 27 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 25 Styczeń 2008, 16:56 Temat postu: |
|
|
250g sera mascarpone
1 galaretka owocowa
250g owoców (do wyboru: winogrona, brzoskwinie, jabłka, banany)
1,5 szklanki wody
1 lzyka cukry(lub więcej do smaku)
1 lyzka soku z cytryny
Owoce myć, w zależnoscu ood ich rodzaju, usunąc pestki, gnazda nasienne i ewentualnie podziel mniejsze kawałki. W garnku zagotować wodę i rozpuścić w niej galaretke. Dokladnie wymieszac. Do galaretki doloz ser mascarpone, sok z cytryny, cukier i jeszcze raz dokladnie wymieszac kub zmiksowac tak by nie bylo grudek. Do pucharow naloz owoce (zostaw troche na pozniej do dekoracji) i zalej je stygnaca masą. Pucharki schlodz w lodowce. Deser udekoruj pozostalymi owocami, mozna rowneiz bita smietana i mieta.
Smacznego!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiri
Emeryt
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1946
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 27 razy Ostrzeżeń: 0/4
|
Wysłany: 25 Styczeń 2008, 16:56 Temat postu: |
|
|
1kg sera
2 czubate lyzki maki ziemniaczanej
2 szklanki cukru
150g masla
8 jaj
skorka z pomaranczy
rodzynki
cukier waniliowy lub wanlia
Mielimy ser dwu lub nawet trzykrotnie badz uzywamy gotowego twarogu sernikowego.Ucieramy zoltka z cukrem. Dodajemy sera i ciagle ucieramy, wlewamy roztopione i schlodzone maslo, dosypujemy make ziemniaczana, cukier waniliowy i skorke pomaranczowa, rodzynki ale wczesniej pluczemy. Do dobzre wymieszanej asy dodajemy ubita na sztywno piane z bialek i delikatnie mieszamy. Forme smarujemy maslem i posypujemy bulka tarta. Nakladamy mase serowa, smarujemy po wierzchu bialkiem i wkladamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 1 godz i 15 min
Smacznego!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|